Welkom bij het ict-coördinatorblog

Ict toepassingen in het onderwijs op Cbs "De Wegwijzer"
Lees de berichten, doe mee aan de poll of voer de vissen.
Veel plezier

zondag 25 april 2010

Online samenwerken en leren(korte impressie)

Korte omschrijving van ons project:
Thema: “Online samenwerken en leren”
Binnen de vele mogelijkheden van de virtuele omgeving(Gapps) richten we ons op aantal terreinen waarvan onderstaande de meeste prioriteit heeft genoten:
Wij richten ons op het delen van documenten en/of presentaties. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid dat leerlingen daadwerkelijk samenwerken in hetzelfde document, terwijl tegelijkertijd de mogelijkheden van de leerkracht om dit proces te begeleiden, monitoren of om actief te kunnen participeren worden vergroot. We verwachten dat deze manier van werken de kwaliteit van de eindproducten zal verbeteren. Door het in realtime delen van de documenten kunnen deze van feedback worden voorzien, waardoor de kwaliteit van de producten kan verbeteren.

Korte impressie
Dit is een korte impressie van de manier van werken in een online platform.In dit fragment spelen kinderen uit groep 5 van basisschool De Wegwijzer de hoofdrol.In het fragment komen achtereenvolgens de opdrachtenkaart, enkele leerlingen die hiermee aan de slag gaan en de leerkracht die reageert aan bod.Aan het eind presenteren de leerlingen hun resultaten en krijgen feedback van medeleerlingen.



of kijk op http://www.youtube.com/watch?v=vfWj6JyDRuA voor een iets groter beeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten