Welkom bij het ict-coördinatorblog

Ict toepassingen in het onderwijs op Cbs "De Wegwijzer"
Lees de berichten, doe mee aan de poll of voer de vissen.
Veel plezier

donderdag 20 januari 2011

Interessant iPad nieuwtje in het onderwijs

Zoals iedereen al verwacht had, zal Apple rond april met de iPad 2 komen. waarschijnlijk heeft die wel usb en minder weerspiegeling als je buiten een boek wilt lezen. In ieder geval heeft het onderwijs deze platte en handige apparaatjes ook ontdekt. Er zijn scholen die het apparaat inzetten bij taal en leesonderwijs voor kinderen die daar moeite mee hebben. In maart schijnen er massaal van verschillende merken tablets op de markt te komen, ik ben benieuwd.

Welk besturingssysteem het goed zal doen lijkt mij ook handig om te weten. Het moet goed samen kunnen werken met schoolsystemen. Je hebt nu Android, Windows en Apple en wie weet wat er nog meer bij komt. Eén standaard met multifunctionaliteit zou ook wel handig zijn.  Lekker vooruitstrevend en innovatief.

Ik vond het item dat behandeld werd in het jeugdjournaal van 19 januari wel goed. Het liet aan de ene kant een goed voorbeeld zien van een school die er mee werkt en aan de andere kant de enorme winst die het bedrijf Apple behaald heeft de afgelopen tijd. Als zo'n bedrijf voet aan de grond krijgt in het onderwijs dan hebben ze het niet slecht gedaan. Apple is in ieder geval innovatief en zou het over kunnen brengen op het onderwijs. Heb je geen zin in het hele programma dan moet je vanaf 4:45 gaan kijken, want daar begint het item over Apple.
Get Microsoft Silverlight Of bekijk de flash versie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten