Welkom bij het ict-coördinatorblog

Ict toepassingen in het onderwijs op Cbs "De Wegwijzer"
Lees de berichten, doe mee aan de poll of voer de vissen.
Veel plezier

zaterdag 11 december 2010

Samsung Galaxy tab (consumentenbondtest) als instructiegereedschap?

Tablet als instructiegereedschap in het onderwijs:
Dit is de tablet die ik bedoelde in de Prezi. Natuurlijk moet je wel kritisch naar het product kijken, vandaar deze eenvoudige consumentenbondtest. Uit deze test blijken toch wel een aantal aandachtspunten. Daarnaast zijn er ook enkele positieve aandachtspunten. Deze tablet kan gemakkelijk op de tafels liggen naast het andere werk van de kinderen en kan zo dienen als extra instructiegereedschap. Wanneer er draadloos internet is kan ook gebruik gemaakt worden van de mogelijkheden van internet om bijv. de betekenis van woorden op te zoeken. Verder kan het een vervanger zijn  van leesboeken en de boekenkast overbodig maken. 

Handige functies en uitbreidingsmogelijkheden:
De leerkracht krijgt een andere rol nml. aangever van nieuwe info in een nieuw middel. De tablet heeft een foto/video functie die goed gebruikt kan worden bij projecten, spreekbeurten of andere werkstukachtige activiteiten. 

Duurzaamheid:
De duurzaamheid heb ik dan nog niet eens meegerekend, want ik neem aan dat het energieverbruik erg laag zal zijn in vergelijking tot een desktop of laptop. In het kader van Green Ict zou dit een uitermate goede oplossing kunnen zijn. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten